Írta: Ekkor: márc 10, 2015 Kategóriák: Blog, Kiemelt, Saját projektek | Hozzászólások kikapcsolva

Volt egyszer egy comic strip

Úgy döntöttem adok néhány sort rövid pályafutás után jegelt Furry Feud című, angol nyelvű comic stripemnek.

Amikor 2013-ban olvastam John Vorhaus The Comic Toolbox című komédiaírást oktató könyvét, úgy gondoltam érdemes lenne gyakorlatba átültetni a frissen megszerzett tudást. Ezért nekiálltam kis történeteket kitalálni a rókáról és a nyúlról, akik lakótársak. Így született meg a Furry Feud (talán Bundás Viszálynak lehetne fordítani).

Egészen addig semmi kötődésem nem volt a képregények világához, sőt a szuperhős képregényekről sose tudtam elképzelni, hogy mitől olyan elképesztően népszerűek. Persze van pár képregényfilm ami engem is nagyon megragadott, de nem volt jellemző. Viszont a strip gyártás egy animációhoz képest nem túl időigényes, és mégis nagyon jól tud működni a poén.

Mivel hetente háromszor tettem fel új részt, ezért elég gyorsan kellett kitalálni, és megrajzolni őket, ami sajnos több hibát is eredményezett, fordításban, meg rajzolásban is. De a poén volt  a lényeg, ezért ha már a megosztás után vettem észre a hibát, akkor nem nagyon cseréltem, ha csak nem volt valami óriási baklövés.

Végül aztán 28 epizód után, őszre egyre jobban érdekeltek az összetettebb saját projektek és a megrendelések, úgyhogy még egy-két rész után szépen lejegeltem a nyulat és a rókát. Ha egyszer nagyon sok időm lesz, talán még újra nekiállok, de erre nincs sok esély. Viszont szerettem volna, ha kapnak egy bejegyzést, mert sokat tanultam, miközben írtam őket.

Közben azért sikerült annyira megszeretnem a képregényeket, hogy szeretnék csinálni is egyet, de erről majd később írok bővebben.

Ha valaki szeretné megnézni, a Furry Feudnak Facebookoldala is volt.

Bad Behavior has blocked 88 access attempts in the last 7 days.