Írta: Ekkor: aug 28, 2013 Kategóriák: Blog, Kiemelt, Megrendelésre | Hozzászólások kikapcsolva

Jelmezes burleszk videóklip

Frissítés: A videoklip közönségdíjat nyert a 9. Pannonfíling Mozgóképes Találkozón, és bekerült a Quart, a Lángoló gitárok és a szeretlekmagyarorszag.hu klipválogatásába is, a 10 legjobb magyar videoklip közé.
Frissítés 2: Az I. Savaria Filmszemlén különdíjat nyert a Húsevő.

Újra eljött az idő, hogy együtt dolgoztunk a Colombre Banddel az új lemezük címadó dalához készülő videóklipen! Röviden: viccesen gagyi jelmez, baromi vicces színészi játék, sok helyszín, sok halál!

Hosszabban tényleg hosszú a dolog. Teljesen más koncepcióval indultunk, de egy külföldi zenekarnak pont akkor jött ki a mi elképzelésünkre külsőségekben túlságosan hasonlító klipje, ezért ejtenünk kellett az egészet. Nem volt könnyű, mert annak az ötletnek a kidolgozására is hónapokat szántunk, helyszíneket egyeztettünk, stb. Aztán jött az a klip, ami úgy hiányzott, mint egy pofon.

Miután elmúlt a sokk, Váray Lacinak (Colombre frontember) támadt egy ötlete, hogy a húsevő legyen egy húsevő növény, aztán ebből lett az, hogy akkor legyen egy humanoid húsevő növény, aki embereket öl. Szándékosan gagyi jelmezben.
Újra jött az ötlet kibontása, forgatókönyv írás, helyszín szerzés. A helyszínekkel egyébként megint (legutóbb felmehettünk forgatni a kórház helikopter leszállójára) szerencsék volt, mert simán megkaptuk a győri Xantus János Állatkert jaguár kifutóját, és a többi jelenetre is könnyen találtunk megoldást.
A forgatást egyébként rögtön a leghúzósabb jelenettel kezdtük, amikor a húsevőt a város szélén a dühös tömeg beüldözi az erdőbe.

Fotó: Mosonyi Dávid

Pingiczer Csabi alakította a húsevőt, aki annyira élővé és viccessé tette a karaktert, hogy néha vissza kellett fogni magam, hogy térdemeléses futásától ne nevessem szét a felvételt.

Aznap egyébként hatalmas segítséget nyújtott Mosonyi Zsolt, aki elhozta a saját készítésű kránját, és a fiát, Dávidot, akinek a fotókat köszönhetjük.

Fotó: Mosonyi Dávid

A forgatás a sok helyszín/jelenet, és a viszonylag sok karakter miatt aztán elég rendesen elhúzódott, amiről rengeteget lehetne mesélni, de inkább nem koptatom a billentyűket. A többit nézzétek meg:

 

Bad Behavior has blocked 104 access attempts in the last 7 days.