Írta: Ekkor: dec 4, 2012 Kategóriák: Blog, Kiemelt, Saját projektek | Hozzászólások kikapcsolva

Törzsfejlödés


Közeledett az idei Pannonfíling nekem meg nem volt mivel nevezni, ami azért zavart, mert már tavaly sem vettem részt rajta. Az első gondolatom az volt, hogy nagyon gyorsan összedobok egy kis animációt, amiben színes pöttyök csinálnak valamit. Tényleg csak azért, hogy részt tudjak venni a találkozón.

Az első ötletet aztán kicsit továbbgondoltam, és eszembe jutott, hogy régebben már csináltam egy teszt animációt, amiben sejtek voltak, és azóta is akartam kezdeni valamit azzal a technikával. Leültem egy nagy papírlap elé, és felskicceltem egy storyboardot, amiből kb. egy hét alatt, napi 4-5 óra munkával lett kész animáció. Gondolom ebből érezhető, hogy nem bonyolítottam túl a dolgot. :)
Végül harmadik díjat kaptam érte a Pannonfílingen, aminek nagyon örültem, mert volt pár jó film. Az első és második helyezettet illetően a zsűri döntése szerintem jogos volt. Gratulálok a nyerteseknek!
Később a film a spanyolországi Libelula animációs fesztiválona zsűri különdíját nyerte el, majd a IX. Göcseji Filmszemlén különdíjat kapott, és az USA legnagyobb animációs fesztiváljának, a portlandi Northwest Animation Festival a hivatalos válogatásba került.

Dráma a zenék körül

A filmhez először úgy válogattam össze a zenéket, ami szerintem nagyon sokat tett hozzá. Kaptam néhány pozitív visszajelzést, ezért gondoltam, hogy nevezni kéne más fesztiválokra is. Volt köztük néhány nemzetközi is, ezért úgy gondoltam megpróbálom rendezni a zenék szerzői jogi kérdéseit. Felvettem a kapcsolatot a kiadókkal, akik nagyon jó fejek voltak, de végül mégis úgy néz ki egyik zenével sem tudom fesztiválra küldeni, mert egy null-budget projekthez nem engedhettem meg magamnak azokat a tarifákat, még ha nyugat-európai mércével tényleg nem is kértek sokat.
Ezért úgy alakult, hogy én írtam hozzá zenét. Oké, tudom… de remélem, hogy az animáció azért még így is élvezhető! :)

Íme a film, király zenékkel:

Valamint azokkal, amiket én írtam (fesztivál verzió):

Akit szeretne kicsit betekinteni a “kulisszák mögé”, most megteheti

Mindig sokat tanulok a “breakdown” videókból, ezért gondoltam megmutatom, hogy mi az a 9 réteg, amiből felépül a film egy karaktere, és hogy áll össze egy jelenet.

Bad Behavior has blocked 108 access attempts in the last 7 days.